poniedziałek, 30 sierpnia 2010
Sałatka z brokuła i fety z płatkami migdałów
Imprezowych przekąsek ciąg dalszy. Klasyk.
Składniki:
2 brokuły
1 paczka sera Feta
jogurt bałkański
płatki migdałów
czosnek
1 łyżka majonezu
Wykonanie:
Brokuła pokrojonego na niewielkie różyczki gotujemy tyle, aby był jędrny (wodę doprawiamy solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym)można po wyjęciu z garnka zahartowaĆ zimną wodą. Ostudzone brokuły wkładamy do miski. Posypujemy pokruszoną fetą. Z jogurtu, majonezu i dużej ilości czosnku robimy sos. Polewamy brokuły. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Posypujemy całość.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
o, propozycja na imprezę ciekawa. taka... szybka i kolorowa. ;]
OdpowiedzUsuńrobię bardzo podobnie. jest fantastyczna;)
OdpowiedzUsuńA ja nie znam! Co jest dziwne, bo są tu chyba wszystkie moje ukochane smaki :D
OdpowiedzUsuńkuku xd
OdpowiedzUsuńto ponownie ja, raz jeszcze.
zapraszam Cię do zabawy.
szczegóły na moim blogu ;]
http://www.karmel-itka.blogspot.com