poniedziałek, 30 sierpnia 2010

Sałatka z brokuła i fety z płatkami migdałów




Imprezowych przekąsek ciąg dalszy. Klasyk.


Składniki:
2 brokuły
1 paczka sera Feta
jogurt bałkański
płatki migdałów
czosnek
1 łyżka majonezu


Wykonanie:
Brokuła pokrojonego na niewielkie różyczki gotujemy tyle, aby był jędrny (wodę doprawiamy solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym)można po wyjęciu z garnka zahartowaĆ zimną wodą. Ostudzone brokuły wkładamy do miski. Posypujemy pokruszoną fetą. Z jogurtu, majonezu i dużej ilości czosnku robimy sos. Polewamy brokuły. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni. Posypujemy całość.

4 komentarze:

  1. o, propozycja na imprezę ciekawa. taka... szybka i kolorowa. ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. robię bardzo podobnie. jest fantastyczna;)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja nie znam! Co jest dziwne, bo są tu chyba wszystkie moje ukochane smaki :D

    OdpowiedzUsuń
  4. kuku xd
    to ponownie ja, raz jeszcze.
    zapraszam Cię do zabawy.
    szczegóły na moim blogu ;]
    http://www.karmel-itka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń